Hijsbegeleider TCVT W4-08

Doel

Het opleiden van bouwplaatsmedewerkers zodat zij kunnen assisteren bij het opbouwen van de kraan, verplaatsen van lasten, gebruik van de juiste hulpmiddelen, inschatten van risico's en adviseren van andere medewerkers op de bouwplaats.


Inhoud
De cursus bestaat o.a. uit de volgende onderdelen: Communicatie met de machinist(en), werken met hijstabellen, inspectie van hijsgereedschappen, veiligheid & arbo, hand- en armseinen en praktijktraining.


Cursusduur
De cursus duurt drie dagen inclusief examen.


Niveau
LBO niveau.


Certificaat
Indien het theorie- en praktijkexamen met positief gevolg wordt afgesloten, komt de kandidaat in het bezit van een persoonlijk TCPR-boekje.


Vervolgopleiding
TCVT persoonscertificaten zijn maximaal vijf jaar geldig. Daarna kan er een nieuwe certificaat bij de certificatie-instelling worden aangevraagd. Hiervoor moet er in de periode van vijf jaar voldoende praktijkervaring zijn opgebouwd en moet de verplichte bijscholing zijn gevolgd van 16 uur binnen 5 jaar waarvan 8 uur in de eerste 3 jaar. Ervaring en bijscholing wordt bijgehouden in het TCPR-boekje van de certificaathouder.

 

 

Interesse?
Neem contact met ons op voor meer informatie: mail naar info@heerkens.com of bel naar 0413 - 36 33 34

Deze website wil gebruik maken van cookies.