Synchronisatie geldigheid rijbewijs en geldigheid Code 95

Het behouden van het rijbewijs

Na het behalen van uw rijbewijs is het belangrijk om dit te behouden. Dit gebeurt niet vanzelf. Net als voor het halen van uw rijbewijs zijn er regels en voorwaarden voor het behouden van uw rijbewijs. Het rijbewijs is bijvoorbeeld slechts voor een bepaalde periode geldig, u moet het aan het einde van de geldigheidsduur vernieuwen. Ook kan uw rijbewijs ingetrokken worden wanneer u zich niet aan de regels houdt. Een andere voorwaarde voor behoud van het rijbewijs is medische geschiktheid.


Vernieuwen

Huidige vrachtautochauffeurs moeten uiterlijk op 10 september 2016 een geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs hebben. Vanaf die datum moet elke beroepschauffeur over zo'n geldige code beschikken. De code heeft een geldigheid van 5 jaar. Chauffeurs kunnen er zélf voor zorgen dat de verlenging van het rijbewijs en de code vakbekwaamheid zoveel mogelijk gelijk gaan lopen.

 

 

  • Nu is het rijbewijs nog 10 jaar geldig, vanaf 2013 heeft het groot rijbewijs een geldigheid van 5 jaar.
  • LET OP: chauffeurs geboren voor 1 juli 1955 hebben IN NEDERLAND vrijstelling voor het behalen van de verplichte nascholingsuren.
  • Als ze u controleren in het buitenland, en u vertelt dat u vrijstelling heeft omdat u voor 1 juli 1955 bent geboren, gaat er bij hun geen belletje rinkelen; zij zijn niet op de hoogte van deze vrijstelling.
  • U dient dus als u een nieuw rijbewijs gaat halen bij de gemeente te vermelden dat u de code 95 er op wilt, (indien u in het buitenland moet rijden).
  • Bezitters van een rijbewijs C, D, CE of DE moeten om hun rijbewijs te verlengen altijd gekeurd worden. Lees hierover de leaflet ' Medische keuring rijbewijs C, CE, D en DE' , te vinden op de CBR-website. Het CBR streeft ernaar om alle aanvragen van een Verklaring van geschiktheid zo spoedig mogelijk af te handelen, met een maximumtermijn van vier maanden.


Bijgevoegd een lijstje betreffende synchronisatie geldigheid kopie rijbewijs en nieuw rijbewijs en geldigheid Code 95.

Deze website wil gebruik maken van cookies.