Synchronisatie geldigheid rijbewijs en geldigheid Code 95

Het behouden van het rijbewijs

Na het behalen van uw rijbewijs is het belangrijk om dit te behouden. Dit gebeurt niet vanzelf. Net als voor het halen van uw rijbewijs zijn er regels en voorwaarden voor het behouden van uw rijbewijs. Het rijbewijs is bijvoorbeeld slechts voor een bepaalde periode geldig, u moet het aan het einde van de geldigheidsduur vernieuwen. Ook kan uw rijbewijs ingetrokken worden wanneer u zich niet aan de regels houdt. Een andere voorwaarde voor behoud van het rijbewijs is medische geschiktheid.


Vernieuwen

Huidige vrachtautochauffeurs moeten iedere 5 jaar een geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs hebben laten bijschrijven. De code heeft een geldigheid van 5 jaar. Chauffeurs kunnen er zélf voor zorgen dat de verlenging van het rijbewijs en de code vakbekwaamheid zoveel mogelijk gelijk gaan lopen.

 

 

  • Het groot rijbewijs is 5 jaar geldig.
  • LET OP: er zijn vrijstellingen voor code95, bekijk deze op de cbr website.
  • U dient dus als u een nieuw rijbewijs gaat halen bij de gemeente te vermelden dat u de code 95 er op wilt, (indien u in het buitenland moet rijden).
  • Bezitters van een rijbewijs C, D, CE of DE moeten om hun rijbewijs te verlengen altijd gekeurd worden. Lees hierover de leaflet ' Medische keuring rijbewijs C, CE, D en DE' , te vinden op de CBR-website. Het CBR streeft ernaar om alle aanvragen van een Verklaring van geschiktheid zo spoedig mogelijk af te handelen, met een maximumtermijn van vier maanden.

 

LinkedIn

Deze website wil gebruik maken van cookies.