Nieuwe VCA toets- en eindtermen per 1 september. We zijn er helemaal klaar voor!

19 9 2017
Vanaf 1 september 2017 gelden voor alle VCA-examens nieuwe toets- en eindtermen. Hierin draait het niet langer alleen om de inhoudelijke kennis van veiligheidsrisico’s en manieren om die te beperken, maar ligt de nadruk op de toepassing van die kennis in de beroepspraktijk.


Tijdens de cursus besteden wij aandacht aan het toepassen van kennis in de werksituatie. Dat betekent ook dat de VCA-examens vanaf 1 september een andere opzet hebben gekregen: het nieuwe examen bestaat nog altijd voor een belangrijk deel uit kennisvragen, maar is uitgebreid met toepassingsgerichte vragen. Uit deze vragen moet blijken of cursisten hun kennis kunnen toepassen in een werksituatie.


Vanaf 1 september 2017 worden tevens alle VCA examens in Nederland digitaal afgenomen. Schriftelijk is niet meer mogelijk.

Het nieuwe examen Basisveiligheid (B-VCA) duurt zestig minuten en telt veertig vragen. De nieuwe examens VOL-VCA tellen zeventig vragen waarvoor cursisten maximaal 75 minuten de tijd krijgen. Er wordt voortaan gebruik gemaakt van verschillende vraagvormen, van meerkeuzevragen tot vragen waarbij meerdere antwoorden mogelijk zijn. Nieuw is ook dat vragen gedeeltelijk goed kunnen zijn en dus bijvoorbeeld een half of een kwart punt kunnen opleveren. Het diploma is ook 10 jaar geldig.

Op VCA Infra kan men een proefexamen inkijken om inzage te krijgen in de nieuwe vraagstelling.


Vanwege de nieuw eind- en toetstermen heeft Heerkens Opleidingen een nieuw cursusboek en een nieuwe e-learning ontwikkeld die hier volledig op aansluiten.


De eerste klanten hebben deze nieuwe lesstof met tevredenheid doorgenomen en het examen reeds met succes afgesloten!

 

Voor meer informatie over onze VCA cursussen, kunt u ons bellen op 0413-363334 of mailen via info@heerkens.com.Terug naar nieuwsoverzicht